Словенският премиер Янез Янша осъди признаването от Русия на двата сепаратистки региона

...
Словенският премиер Янез Янша осъди признаването от Русия на двата сепаратистки региона
Коментари Харесай

Словения призова ЕС да предложи на Украйна перспектива за пълноправно членство

Словенският премиер Янез Янша осъди признаването от Русия на двата сепаратистки района в Източна Украйна и прикани Европейския съюз да предложи на Украйна вероятност за пълноправно участие, заяви Хина.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 555
" Признаването от Русия на двете сепаратистки територии е жестоко нарушавания на интернационалното право и споразуменията от Букурещ и Минск, коментира Янша.

" Словения осъжда този противозаконен акт. Европейският съюз би трябвало да предложи на Украйна вероятност за пълноправно участие ", сподели словенският министър председател.

В понеделник Янша се срещна с унгарския министър председател Виктор Орбан и по време на техния диалог двамата  приканиха за деескалация на рецесията и за политическо решение в Украйна.

Ние се надяваме, че няма да има бъдеща ескалация на спора в Украйна и на нейните граници, тъй като най-после това няма да бъде хубаво за никого и ние всички ще страдаме, само че изключително, най-малко първоначално, ще пострада стопанската система - освен на тези, които непосредствено са забъркани в спора, само че и в по-широк аспект, изключително в прилежащите страни, заяви  Янша.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 555  Народно събрание също ще излезе с декларация за обстановката в Украйна Народно събрание също ще излезе с декларация за обстановката в Украйна  Над 88 000 евакуирани от Донбас са влезнали в Русия Над 88 000 евакуирани от Донбас са влезнали в Русия  Кличко: Русия в действителност разгласи война на Украйна Кличко: Русия в действителност разгласи война на Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР